יום חמישי, 15 בנובמבר 2012

עוף בבירת שורשים

לאמריקאים יש משקה שרק הם אוהבים. Root Beer קוראים לו. לא חושב שיש עוד מקום שמישהו מוכן לשתות את הדבר הזה, שמזכיר בטעמו שילוב של בירה שחורה עם סירופ נגד שיעול בטעם דובדבן, וכוללת גם איזה אחוז אלכוהול. דוחה למדי, אם כי נראה שהמקומיים דווקא אוהבים את הגועל הזה.
מרגע שיצא לי לטעום את זה לראשונה, הבנתי שזו תהיה גם הפעם האחרונה. אבל כשקיבלנו את הבית לרשותנו, השאיר בו הדייק הקודם כל מיני דברים, וגם שני בקבוקים כאלה של בירת שורשים כזו:
 
המחשבה הראשונה היתה לזרוק אותם לפח כפי שהם. אבל מכיוון שאני לא אוהב לזרוק מזון, הפציע רעיון יצירתי – לבשל עוף בבירה הזו. אז להלן בקצקצרה המתכון המאולתר (בלי כתב כמויות, כי הרי הכל היה די מאולתר):
קוצצים בצל גדול ומטגנים בסיר להזהבה;
מכניסים חלקי עוף לטיגון קל על הבצל המוזהב;
מוזגים לסיר כ-300 מ"ל בירת שורשים (כמעט בקבוק שלם)
מוסיפים סלסה מוכנה של פלפלים, כי רציתי קצת חריפות. זו הסלסה שהיתה לי:
 
מלח ופלפל לפי הטעם
ככה זה נראה בסיר:
 
במקביל, נאפתה חלה טריה. כי הרי מנת עוף ברוטב שכזה מתבקש לטבול בפיסות חמימות של חלה טריה. הנה החלה:
הבצק אחרי התפחה ראשונה
 
הקליעה ב-4 גדילים
 
ההברשה בביצה ועיטור בסומסום
 
אחרי התפחה שניה
ולאחר האפיה
 
החלה נתלשה בפיסות גדולות, והיוותה תוספת נפלאה למנה, שלא הוגשה בצורה ייצוגית מדי, אבל היתה מאוד טעימה.
 

סופ"ש חיובי ומוצלח לכולכם
איחולים לשלום לאנשי הדרום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)