יום שלישי, 4 בינואר 2011

מרק שעועית טבעוני

התוצאה כקדימון
אצלינו בבית אני האחראי על המרקים בתפריט. לרוב העניין פשוט – בודק איזה ירקות יש במקרר ומאלתר, מוסיף קטניות מושרות, גריסים, עוף וכן הלאה, מתבל, ויוצא מרק טעים וחמים לחורף.
אבל לאחרונה זה הפך מסובך בהרבה. אנחנו מנסים בבית איזו דיאטה מיוחדת, שמשמעותה היא שאין להכניס כלום מן החי (לא בשר, לא ביצים ולא חלב ומוצרין), ואין להכניס מרכיבים עתירי פחמימות (גריסים, תפוחי אדמה, איטריות, סוכר וכד`). בקיצור – זה לא ממש פשוט.
תחת האילוצים הקשים הללו, הכנתי מרק טעים וחורפי, שאני מאוד שמח לשתף את המרשם איתכם. כמובן, מי שלא דבק בכללים הנוקשים הנ"ל, יכול להוסיף כל דבר שמעשיר בטעם: עוף, קוביות בקר, שמנת מתוקה, אבקת מרק, פרוסות קבנוס מטוגנות וכן הלאה מוצרים עתירי טעם. אבל מכיוון שגם הגירזה הטבעונית לעילא הזו יצאה טעימה במיוחד, אפשר לנסות גם בלי הנ"ל.
המרכיבים (בערך, כי אני לא באמת מודד):
1 כוס שעועית לבנה שמושרית ללילה (אחרי ההשריה זה כבר כשתיים וחצי כוסות)
5 עגבניות תמר חלוטות וקצוצות גס (ממילא מתפורר בבישול)
1 בצל בינוני קצוץ דק (לא דק מאוד)
½  ק"ג דלעת חתוכה לקוביות של כס"מ וחצי
10 פטריות שמפיניון טריות חתוכות
10 פטריות ביבי פורטבלה חתוכות כנ"ל
תבלינים – מלח בישול, פלפל שחור, פפריקה, פפריקה חריפה, כמון, רוטב צ`ילי פיקנטי, שום גבישי
ההכנה:
בסיר לחץ מבשלים כ-10 דקות מרגע שהלחץ נבנה את השעועית במים, עם כרבע כפית פפריקה וכחצי כפית כמון.
בסיר נוסף מטגנים את הבצל עד להשחמה טובה (לא זהוב חיוור כי ממש חום. הקרמל הזה נותן הרבה טעם)
מוסיפים את הדלעת והפטריות ומערבבים בטיגון קליל
מוסיפים את מי הבישול עם השעועית, את העגבניות, מלח, פלפל שחור, בערך כף מהרוטב צ`ילי הפיקנטי, כפית פפריקה נוספת וכרבע כפית שום גבישי (ברור שאפשר לשנות, כי ממילא לא מדדתי במדוייק).
מבשלים כחצי שעה, עד שהעגבניות מתפוררות והדלעת רכה.
בבישול נוצר קצף, ורצוי להוריד אותו.
יצא נהדר! כמו בתמונות :-)

וכמה נ"ב:
1. אני לא בקיא בהלכות הטבעונות. אז אם חטאתי במשהו, אנא ידעו אותי;
2. מכיוון שהתפוז קירטע בימים האחרונים, ולא נשלחו הודעות סדירות על רשומות מפורסמות, להלן קישורים:

המשך שבוע נעים לכולם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)