יום שבת, 5 בנובמבר 2011

מרק תירס ופלפל

הערבים המתקררים מרמזים שהגיע עונת המרקים. ואיזה כיף זה להתענג בערב על צלחת מהבילה וניחוחית, בליווי פרוסת לחם חמה וטריה.
לרוב אני מאלתר חפשי ולא טורח להיזכר במה שהכנתי. אבל מכיוון שהגירסה הזו היתה מקורית ומוצלחת, עצרתי לרשום את המרכיבים, כך שאוכל לשחזר את העונג.
אז מה היה:
  • בצל אחד גדול
  •  כ-10 פלפלים קטנים קצוצים (יוצא ככוס  לאחר קיצוץ)
  • שתי קופסאות תירס משומר
  • כשתי כפות שמן (לטיגון)
  • קופסת שימורים של חלב קוקוס
  • לטעם – מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, 2 כפות אבקת מרק עוף
וההכנה:
  • מטגנים את הבצל, עד שמתחיל להשחים (מעט אחרי הזהבה)
  • מוסיפים את התירס המסונן והפילפלים ומקפיצים לטיגון מהיר
  • מוסיפים כליטר וחצי מים ואת חמרי הטעם
  • מוסיפים את חלב הקוקוס
  • מבשלים כ- 20 דקות
  • טוחנים במיקסר יד (שכחתי את שמו, אתי) למרקם רצוי. אני מעדיף מרקם גס אבל אפשר יותר.
יוצא מרק מתקתק (מהתירס), מענג ומיוחד. מומלץ!
וככה יתר השלבים נראים בתמונות:
 

בתיאבון, חברים
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)