יום ראשון, 25 בדצמבר 2011

לביבות בעמידה

בשבת פרקתי את הערימה שבקושי הצליחה להיכנס למקרר, חזרה על משטח העבודה, והכנתי מרק גדול ומגוון, מנסה להוריד חזרה את מפלס הפרודוקטים לרמה סבירה. רק שהרגשתי שזה לא מספיק, ורשומה קודמת של אתי בנושא לביבות הזכירה לי שבעבר הייתי מכין לביבות מגוונות בשלל טעמים – עם תפוחים, סלק, קישואים, תפוחי אדמה (כמובן) ועוד אחרים. וזה בדיוק הכיוון שהתחשק לי.
אז זה מה שהכנתי:
ללביבות:
 שני גזרים מגוררים בפומפיה גסה
 שני קישואים קטנים מגוררים כנ"ל
 שני תפוחי אדמה קטנים מגוררים כנ"ל
 חופן פירורי לחם (נניח 3 כפות)
 חצי בצל קצוץ דק ומטוגן (בערך כ- 4 כפות שסחבתי משלבי ההכנה של סיר המרק שהכנתי קודם)
 שלוש ביצים גדולות
 מלח ופלפל לפי הטעם (לא מדדתי, מצטער)
את הכל ליבבתי וטיגנטי על מחבת טפלון גדולה, עם מעט שמן קנולה
לרוטב:
 חצי כוס רוטב סלסה פיקנטי (פה זה מאוד פופולרי וזמין)
 כף קטשופ
 כפית חומץ בלסאמי
 חופן עלי כוסברה קצוצים דק
ערבבתי את הכל מוכן לאכילה (פיקנטי ונפלא)
הבעיה היתה שלקחנו את צלחת הלביבות במטבח, הנחנו עליהם כפית מהרוטב הנפלא, קיפלנו קלות שלא ינזל עלינו, התכופפנו מעל הכיור לכל מקרה וזללנו ככה בעמידה ישר מהצלחת המרכזית. אז ברור שגם לא צילמתי.
אבל העונג היה כזה שהייתי חייב עוד סיבוב ממנו (טוב, גם לצלם ולתעד חשוב). הערב הכנתי עוד סיבוב לפי אותו מתכון כמעט. כי את הבצל המטוגן האמור החלפתי בשלושה בצלים ירוקים קצוצים דק, ומעורבבים לתוך התערובת. יצא לא פחות טוב מהפעם הקודמת, וגם הכמות הזו חוסלה רק לפני כמה דקות בארוחת ערב זריזה ומענגת. והנה עוד כמה תמונות:

אז מוזמנים כולכם להתענג על הגירסה השונה קצת ללטקעס המסורתיים, ולא פחות טובה 
שבוע טוב והמשך חג שמח, חברים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)