יום חמישי, 4 בספטמבר 2014

גלילת שאריות עוף

קורה שתוקפת אותנו עצלות, וקל להתפתות לקנות עוף בגריל. הוא שחום, חם, ריחני וטעים. ולא צריך בכלל להתאמץ בלאכול אותו. אבל בניגוד לאופן בו אנחנו בד"כ מכינים עוף בבית, שבו חלקיו כבר מופרדים ומוכנים להגשה, פה זה קצת אחרת, וכל אחד מגלף לעצמו חתיכות מהגוש הגדול למדי, ישר לצלחת. הנה, ככה זה נראה על המגש מקוסטקו:


העניין הוא ששיטת ההגשה הזו אינה יעילה בעליל, ועל הגוש שנותר נשארת כמות נכבדה של בשר טעים ומשובח שלגמרי לא הגיוני לזרוק. מה גם שכשמדובר במזון מן החי, יש חשיבות לניצול מיטבי, מתוך כבוד לכך שמישהו שילם עליו בחייו. בד"כ אני ממשיך לגלף מזה מה שניתן להכנת סנדביצ'ים, או שאני מפרק את הגוש הנותר בידיים, מנצל את כל מה שרק ניתן לסלט, ואת השאריות נותן לשישי שמתענגת מאוד.

זה בערך מה שחשבתי לעשות באחד מערבי שישי האחרונים, אבל שיניתי את דעתי כשהכנתי בצק גדול (מאוד גדול, כהרגלי) לחלה. הפרשתי חתיכה די גדולה מהבצק להכנת רולדה. ולהלן השלבים:

הבצק
אין לי מרשם מדוייק, שהרי הפרשתי חלק לפי העין. אני מניח שחצי מכמות הבצק שבמרשם הזה תתאים. גם הפעם הכנתי משילוב של קמח מלא ולבן.  כיוון שלא תכננתי לרשום מתכון, אני משחזר את התכולה מהזיכרון. כאמור, לקחתי כחצי מזה:

החומרים:
  • שליש כוס שמן קנולה
  • שלוש כוסות מים (לפעמים מעט יותר)
  • חלבון ביצה (החלמון משמש להברשה של החלה)
  • כף מלח
  • 3 כוסות קמח מלא
  • 5 כוסות קמח לבן רגיל (לא מולבן)
  • כף סוכר
  • כף שמרים יבשים
ההכנה:
  • בתחתית קערת המיקסר אני מכניס את השמן ואת המלח
  • מעל מכניס את הקמח המלא
  • מעל את הקמח הלבן
  • מכניס את כף הסוכר ומערבב בעדינות עם הקמח הלבן בשכבה העליונה (לא קריטי עם עוברים למטה)
  • עם הכף יוצר גומה עמוקה במרכז ולתוכה מכניס את השמרים ושתי כוסות מים
  • כעבור כמה דקות (כשנראות בועות), מכניס את החלבון (את החלמון השלם אני שומר בכוס עם מים לשימוש מאוחר יותר להברשה)
  • מתחילים לישה במיקסר במהירות איטית ומוסיפים את הכוס השלישית של המים
  • כשנוצר גוש בצק מגבירים מהירות לדרגה שניה ולשים כ-7 דקות. אם הבצק קשה מוסיפים מעט מים.
  • בגמר הלישה, מפרידים את הבצק מוו הלישה, משמנים מעט ומשאירים בקערת המיקסר לתפיחה עם כיסוי.
עבור החלה, אני מחלק ל-4, קולע, מורח בביצה, מפזר סומסום ומבריש את הסומסום עם המברשת להבטיח הדבקה. מתפיח ואופה. עם כחצי הבצק שנשאר הפעם אפיתי כ-40 דקות.
אבל כאמור, הפעם הכנתי רולדה. אז להלן הפרטים החשובים:

המילוי:
  • מקצצים בצל גדול (מאוד, בגודל של כאשכולית) וטיגנתי עד הזהבה כהה. כלומר לא לבן שקוף
  • מוסיפים את חלקי העוף הקצוצים לגודל קטן, ומטגנים יחד כמה דקות
  • טועמים ומוסיפים מעט מלח, פלפל שחור או כל תבלינים ורטבים אחרים שרוצים
  • מעמידים לקירור
הכנת הרולדה:
  • מרדדים את הבצק (כחתי ממה שיוצא מהמתכון הנ"ל)
  • מניחים את מנת תערובת המילוי על הבצק, מגלגלים, מהדקים קצוות ומעמידים לתפיחה
  • ניתן למרוח ביצה ושומשום כמו לחלה, כפי שאכן עשיתי הפעם.
אפיה:
  • אופים 10 דקות בטמפ' של 200 מעלות, כשבתחתית התנור מפזרים חופן קובות קרח
  • כעבוק 10 דקות מנמיכים את הטמפ' ל-180 ואופים עוד 30 דקות (סה"כ 40 דקות אפיה)
  • מוציאים מהתנור לקירור על רשת
להלן כמה צילומים מהתהליך:
הבצק המרודד (שחתיכה ממנו שבה לחלה)

התערובת במחבת

על הבצק (העדפתי במרוכז ולא במפוזר)

מגולגלת

אפויים וזהובים

והצצה בפנים, רגל לפני שנטרף בהנאה

נחמד לפעמים לגוון ככה.
המשך שבוע מהנה ומוצלח לכולנו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)