יום חמישי, 29 במרץ 2012

לביבות טונה

 
בימים האחרונים לא יצא לנו לאכול מסודר ממש בבית. הליידי בביקור בארץ, ותנופת בישול גדולה שלי מלפני כמה ימים הצליחה באופן לא מפתיע להזין יותר ממה שצפיתי.
ערב אחד הגיעה הבת והכריזה: "אבא, אולי נכין משהו לארוחת ערב?" באותו יום אני אכלתי משהו לצהריים בחוץ, וכך גם היא. אז לתכנן משהו כבד לא היה לעניין. אבל ארוחת ערב קלילה זה תמיד נחמד, וגם הזדמנות לשבת קצת יחד במסודר. ואם מכינים יחד, אז בכלל זה טוב 
המחשבה הראשונה היתה להכין חביתה. מהסוג הדשן, עסיסי ועשיר שאני מכין לא פעם (ואפילו סיפרתי על זה כאן פעם). אבל לא ממש התחשק לי, כי רק כמה ימים קודם, בערב האחרון של הליידי לפני הנסיעה הכנתי אחת מפוארת, מועשרת בשלל מרכיבים שאני מתקשה לשחזר, אבל בכ"ז נשארה לי מזכרת קטנה:
 
אז נזכרתי שלפני כמה חודשים ראיתי כאן שני מתכונים לקציצות טונה, אצל בתיה דורון ואצל פנינת המטבח. הרעיון המרכזי של להכין מין קציצות כאלה מצא חן בעיני (תודה, חברות), אבל הייתי עצלן לפתוח את המחשב ולחפש. ובכ"ז, הזיכרון של המתכונים ההם היה השראה מצויינת, וממילא רציתי להשתמש במה שיש בבית, וזה לא בהכרח מה שאמצא שם.  
הלביבות:
להלן המתכון (ברמת דיוק מוגבלת, אבל זה לא באמת חשוב):
 קופסה קטנה של טונה לבנה במים
 3 ביצים
 חופן כוסברה (לקצוץ אבל לחלק ל-3)
 רוטב סלסה פיקנטי (קנוי מוכן)
 כ-2 כפות פירורי לחם
 מלח
 שמן זית לטיגון
ובקצרה: מפרקים בקערה את גוש הטונה שסיננו מהמים עם מזלג באופן יסודי, מוסיפים את שלושת הביצים, שתי כפות (בערך) של רוטב הסלסה, קצת מלח, שני שלישים מכמות הכוסברה שנקצצה, פירורי לחם לספיגת חלק מהנוזלים.
מערבבים ומניחים עם כף (כי זה די נוזלי) על מחבת עם שמן הזית לטיגון משני הצדדים (ומי שרוצה יכול על מחבת ללא שמן או כנראה גם ללא טיגון בתנור):
הרוטב:
התבקש לשחזר את הרוטב הנפלא שהכנתי פעם והתאים פה יופי:
בתוך כוס מכניסים (בקירוב): 4 כפות קטשופ, שתי כפיות חומץ בלסמי ואת שארית הכוסברה. מערבבים ומגישים עם הלביבות – חלומי!
ובינתיים קרן ערכה את השולחן, פרסה עגבניות והביאה לשולחן עם רוטב אופציונלי של חזרת, מיונז, וכמה מפרוסות של הלחם מקמח מלא (למדי) שאפיתי כמה ימים קודם, אותן חיממה מעט בטוסטר. ככה נראו הכיכרות:
אחרי שספגנו את עודפי שמן הזית מהטיגון, טרפנו את כל 10 הלביבות האלה בהתלהבות ניכרת, כ"כ מהר שלא הספקתי לצלם את הערימה האטרקטיבית. וטוב שהקפדתי לרשום את מה שהוכנס כדי שאוכל לשחזר כאן, וחשוב יותר - בבית 
אז מוזמנים לנסות בקלות ובכיף. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)