לחגיגת הבר-מצווה של האח שלי, אותה חגגנו בבית, הביאה החברה החדשה של הסבא שלי אז, קערת סלט. טעימה אחת שבתה אותי, ואת השאריות של אחרי החגיגה טרפתי בכף ישר מהקערה ההיא, מתענד על המתיקות והחמיצות המשולבות. אז ברור שלקחנו את המתכון, ולא פעם התענגנו עליו בבית בעצמנו.
עברו השנים, החברה נעלמה, הסבא גם הוא כבר לא בעולם שלנו, ודי שכחנו את העניין. אבל השבוע נזכרתי בו משום מה. אז הזמנתי מהליידי כמה סלקים מהפרסי שבסביבותינו (הם האחראים על החנויות היותר שוות). ואתמול התחלתי בבישול הסלקים.
אני מת על הצבע הסגול בוהק הזה של הסלק. זה ירק יפה במיוחד. בגמר הבישול קררתי, קילפתי ונתתי לישון במקרר לכיממה (לא מוכרחים, פשוט התעצלתי להמשיך את כל התהליך באותו הרגע).
והיום בצהריים התפניתי להכנה ולהתענגות שלאחריה. ומכיוון שזה פשוט מאוד, ויפה, וטעים בטירוף, טרחתי לזכור את המתכון והריהו לפניכם (ולא חייבים לדבוק במדוייק):
3 סלקים מבושלים וקלופים
4 תפוחים קטנים (עדיף מסוג גראנד, ששווים בערך בגודלם הכולל לשלושת הסלקים)
100 גר` אגוזי פקאן שבורים (אפשר כמובן יותר, וכל המרבה הרי זה משובח!)
3 כפות מיונז (אפשר לשנות כמובן, לפי העדפות פרטיות)
½ לימון (לפיצוי על התפוחים שלא היו לצערי מסוג גראנד)
וההכנה – על פומפיה גסה מגררים את הסלק ואת התפוחים, מערבבים עם המיונז והאגוזים, ומתקנים חמיצות עם הלימון לפי הטעם. וזהו!
כ"כ פשוט המעדן הזה, כ"כ יפה ומפתה. מומלץ!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אשמח כמובן לתגובות. תודה :-)